Grillowane filety z kurczaka w zalewie miodowo-musztardowej

Oceń przepis!

Miodowo-musztardowe filety z kurczaka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-08-29 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1/3 szklanki musztardy Dijon
  • 1/4 szklanki miodu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka sosu barbecue lub pikantnego keczupu
  • 4 pojedyncze piersi kurczaka bez skóry

Przygotowanie:


1. W płytkiej misce wymieszaj musztardę, miód, majonez, sos. Zanurz kurczaka w sosie i odstaw na pół godziny.

2. Rozgrzej grill do średniej temperatury, naoliw ruszt. Grilluj osączonego kurczaka na średnim ogniu przez 18-20 minut, obracając od czasu do czasu.

3. Kilkakrotnie posmaruj mięso pozostałą marynatą w ciągu ostatnich 10 minut grillowania.

Komentarze do wpisu

  1.   eli gotowanie 16-06-2013 19:52

    Taki filet jest wyjątkowo pyszny . Wypróbowałam go 🙂 pozdrawiam

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu