Filet z kurczaka z grilla w miodzie

Oceń przepis!

Miodowy filet z kurczaka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-01-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 5 dag masła
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj piersi z kurczaka pod bieżąca, zimną wodą, a następnie wytrzyj je do sucha papierowym ręcznikiem kuchennym.

2. Rozgrzej w naczyniu masło, wlej sos sojowy i dodaj masło tak, aby powstała gęsta glazura.

3. Natrzyj solą i pieprzem lekko rozbite piersi, a następnie polej je gorącą glazurą.

4. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

5. Posmaruj ruszt grilla olejem jadalnym, a następnie połóż na nim filety. Grilluj ok. 20 minut często przekładajac z jednej strony na drugą smarując przy tym glazurą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu