
Oceń przepis!
Mix owocowy z grilla
Ilość Porcji: 2-4
Czas przyrządzania: 15 min
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 2 śliwki
- ananas
- 2 gruszki
- 2 jabłka
- 50g cukru
- 4 opakowania cukru cynamonowego
- 100g czekolady gorzkiej
- 100g czekolady białej
- 300 ml mleka kokosowego
- 50ml Malibu
Przygotowanie:
1. Umyj owoce. Gruszki i śliwki przekrój na pół, ananasa obierz ze skóry, pokrój na plasterki, usuń rdzeń ze środka.
2. Mleko podgrzej, ale nie zagotuj. Czekoladę połam na kawałki. Do połowy mleka kokosowego dodaj białą czekoladę, a do drugiej gorzką. Wymieszaj tak, by czekolady dobrze się rozpuściły dolej do każdej z nich kieliszek alkoholu.
3. Obtocz owoce w cukrze zwykłym i cynamonowym, zawiń w folię aluminiową.
4. Rozgrzej grill ogrodowy. Ananasa obtocz i piecz nie zawiniętego. Grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie. Po 5 minutach obróć owoce o 90 stopni tak, by utworzyć na nich dekoracyjną kratkę. Podaj z sosem w miseczkach.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Szaszłyki owocowe z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Lodowo-bananowy deser z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 10 min
Trudność: średnio trudne
Średnia ocen: / 5
Rumowy ananas z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5