Grillowane owoce z polewą Malibu

Oceń przepis!

Mix owocowy z grilla

Ilość Porcji: 2-4

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-04 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 śliwki
  • ananas
  • 2 gruszki
  • 2 jabłka
  • 50g cukru
  • 4 opakowania cukru cynamonowego
  • 100g czekolady gorzkiej
  • 100g czekolady białej
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 50ml Malibu

Przygotowanie:


1. Umyj owoce. Gruszki i śliwki przekrój na pół, ananasa obierz ze skóry, pokrój na plasterki, usuń rdzeń ze środka.

2.  Mleko podgrzej, ale nie zagotuj. Czekoladę połam na kawałki. Do połowy mleka kokosowego dodaj białą czekoladę, a do drugiej gorzką. Wymieszaj tak, by czekolady dobrze się rozpuściły dolej do każdej z nich kieliszek alkoholu.

3. Obtocz owoce w cukrze zwykłym i cynamonowym, zawiń w folię aluminiową.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Ananasa obtocz i piecz nie zawiniętego. Grilluj na średnio rozgrzanym ruszcie. Po 5 minutach obróć owoce o 90 stopni tak, by utworzyć na nich dekoracyjną kratkę. Podaj z sosem w miseczkach.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu