młode ziemniaczki z grilla

Oceń przepis!

Młode ziemniaki z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: szybkie, tanie, łatwe

2013-07-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 i 1/2kg młodych ziemniaków równej wielkości
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki oregano
  • pół łyżeczki bazylii
  • pół łyżeczki rozmarynu
  • woda
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Ziemniaki wyszoruj i krótko obgotuj w wodzie, odcedź.

2. Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z oliwą, ziołami, solą i pieprzem.

3. Ziemniaki nabij na namoczone wcześniej w wodzie patyki do szaszłyków po kilka sztuk na jednym.

4. Ułóż patyki z ziemniakami na tackach do grillowania i polej oliwą z każdej strony.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż ziemniaki na ruszcie i zamknij pokrywę grilla. Ziemniaki grilluj aż będą miękkie (ok.30 minut), od czasu do czasu obracając i smarując pozostałą oliwą.

6. Po zdjęciu z rusztu ściągnij ziemniaki z patyków i podawaj w towarzystwie grillowanych mięs lub ryb oraz sałatek i sosów.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu