Żeberka grillowane w musztardzie

Oceń przepis!

Musztardowe żeberka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-11-06 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram żeberek wieprzowych
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki pikantnej musztardy
  • łyżka przyprawy do grilla
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz żeberka, podziel na porcje.

2. Natrzyj mięso przyprawą, solą i pieprzem.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Wymieszaj musztardę z miodem.

4. Ułóż żeberka na ruszcie i grilluj przez około 40 minut często przewracając i smarując mieszanką miodu i musztardy.

5. Żeberka podawaj z pieczywem i ulubionymi sosami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu