Przyprawa do grilla

Oceń przepis!

Nacierka słodko-ostra do mięsa z grilla

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 5 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-08 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 łyżeczki mielonego chili
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki mąki
  • pół łyżeczki soli czosnkowej
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • sól

Przygotowanie:


1. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.

2. Przed nałożeniem nacierki, mięso posmaruj niewielką ilością oleju.

3. Stosuj do wszystkich rodzajów mięs.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu