Przyprawa do grilla

Oceń przepis!

Nacierka słodko-ostra do mięsa z grilla

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 5 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-08 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 łyżeczki mielonego chili
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki mąki
  • pół łyżeczki soli czosnkowej
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • sól

Przygotowanie:


1. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.

2. Przed nałożeniem nacierki, mięso posmaruj niewielką ilością oleju.

3. Stosuj do wszystkich rodzajów mięs.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu