grillowane ostrygi zawijane w boczek

Oceń przepis!

Ostrygi w plastrach boczku z grilla

Ilość Porcji: 5

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-02 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 34 sztuki ostryg
  • 17 plastrów boczku
  • papryka słodka w proszku
  • pieprz
  • papryczka chili
  • ząbek czosnku
  • szalotka
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • łyżeczka oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Otwórz ostrygi, odcedź sok z muszli, odetnij ostrygi od muszli.

2. Wymieszaj w miseczce posiekane drobno: chili (bez pestek), czosnek, szlotkę, pietruszkę, oliwę, sól i pieprz do smaku. Odstaw do lodówki.

3. Plastry boczku bez skóry przekrój na pół w poprzek.

4. Ostrygi przypraw papryką i pieprzem, każdą owiń w połówkę plastra boczku.

5. Nadziewaj ostrygi po kilka sztuk na namoczone wcześniej patyki do szaszłyków.

6. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do wysokiej temperatury, grilluj ostrygi aż boczek się zarumieni (ok. 5 minut) często obracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu