Grillowana-papryka

Oceń przepis!

Papryka faszerowana kuskusem z grilla

Ilość Porcji: 2-4

Czas przyrządzania: 40 minut (+czas marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-09-24 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 7 dużych papryk
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • 4 łyżki kuskusu
  • 25 dag sera feta
  • 1 bakłażan
  • 10 g parmezanu
  • 1 cebula
  • bazylia
  • sól i pieprz
  • keczup
  • sos pomidorowy

Przygotowanie:


1. Umyj papryki, osusz je i odetnij górną część (około 2 cm) następnie  oczyść środek. Cebulę i pomidory pokroić w drobną kostkę.

2. Przygotuj kuskus, zalej go wrzątkiem, dodaj sos pomidorowy i odstaw na 20 minut pod przykryciem. Następnie do kuskusu dodaj pokrojone warzywa, odsączony ser feta, parmezan i 3 łyżki otartej bazylii.

3. Wszystko wymieszaj, przypraw czosnkiem, solą i pieprzem.

4. Papryki napełnij przygotowanym farszem, przykryj je odkrojonymi wcześniej kawałkami i zawiń w folię.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, papryki ułóż na grillu . Grilluj 25 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu