Grillowana papryka z bazylią i parmezanem

Oceń przepis!

Papryka z grilla z bazylią i parmezanem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 papryki różnokolorowe
  • 2 duże pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 4 kiełbaski (opcjonalnie)
  • świeża bazylia
  • starty parmezan
  • oliwa
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i podziel je na ćwiartki.

2. Przygotuj cztery kwadraty z folii aluminiowej.

3. Na każdym kawałku folii układaj po 4 części papryk różnego koloru i kawałki pomidora.

4. Posyp warzywa posiekaną natką i czosnkiem, przypraw.

5. W wersji mięsnej – połóż na wierzch niewielką kiełbaskę.

6. Zawiń folię tak, aby powstały „paczuszki”.

7. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

8. Piecz „paczuszki” przez około 15 minut.

9. Delikatnie rozwiń folię, tak, aby nie wyciekł powstały sos.

10. Posyp całość parmezanem i posiekanymi listkami bazylii. Podawaj z pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu