imbirowa pasta do grilla

Oceń przepis!

Pasta imbirowa do mięs z grilla

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-06-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 5 cebulek szarotek
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 papryczki chili
  • świeży imbir - ok.5cm
  • pół łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • łyżka soku z limonki
  • łyżka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:


1. Obierz i posiekaj czosnek oraz cebulę, oczyść papryczki z pestek i posiekaj.

2. Obierz imbir i pokrój na kawałki, wrzuć do blendera i zmiksuj razem z czosnkiem, cebulą, papryczką, kurkumą, łyżką kolendry, sokiem z limonki, cukrem, solą i pieprzem.

3. W rondelku rozgrzej olej, dodaj pastę i mieszając podgrzewaj przez kilka minut aż zacznie pachnieć, odstaw do ostygnięcia.

4. Do pasty dodaj po łyżce kolendry i pietruszki, wymieszaj.

5. Pastą smaruj mięso, najlepiej na kilka godzin przed grillowaniem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu