Faszerowane migdałami pieczarki z grilla

Oceń przepis!

Pieczarki z grilla faszerowane migdałami i serem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 12 dużych pieczarek
  • 1 mały por
  • 15dag sera typu brie
  • 2 łyżki migdałów posiekanych
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Upraż posiekane migdały na suchej patelni. Umyj pieczarki, usuń trzonki, delikatnie wydrąż kapelusze łyżeczką, żeby powstało płytkie zagłębienie.

2. Posiekaj trzonki i wydrążone części pieczarek. Umyj pora i drobno posiekaj jego białą część.

3. Na patelni rozpuść masło, wrzuć posiekanego pora i posiekane pieczarki, duś, aż woda odparuje, ostudź i wymieszaj z drobno pokrojonym serem oraz migdałami, dopraw solą i pieprzem.

4. Ułóż każdą pieczarkę na kawałku folii aluminiowej, napełnij kapelusze farszem i zawiń.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, na ruszcie umieść zawinięte pieczarki. Po 5 minutach rozwiń folię, grilluj dalej przez około 5 minut, aż pieczarki będą miękkie i zarumienione.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu