
Oceń przepis!
Pieczarki z grilla na szpadkach
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- pół kilograma pieczarek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- łyżka suszonych ziół prowansalskich
- łyżeczka czosnku granulowanego
- metalowe szpadki do szaszłyków
Przygotowanie:
1. Umyj i osusz pieczarki, umieść je w misce.
2. Oliwę wymieszaj z przyprawami, zalej mieszanką pieczarki i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
3. Zamarynowane pieczarki ponabijaj na szpadki.
4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż szpadki na ruszcie.
5. Grilluj pieczarki przez około 10 minut do zarumienienia, od czasu do czasu obracając szpadki.
6. Grillowane pieczarki podawaj w towarzystwie grillowanych warzyw.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Grillowane pieczarki z masłem koperkowym
Pieczarki z grilla faszerowane migdałami i serem
Szaszłyki z piersi kurczaka, pieczarek i ogórka
Grillowane pieczarki portobello z pomidorami i mozzerellą
Grillowane pieczarki nadziewane salami, szpinakiem i serem
Faszerowane pieczarki z grilla
Grillowane pieczarki z serem i szynką
Polecane przepisy z grilla:
Szaszłyki ratatouille z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: szybkie, tanie
Średnia ocen: / 5
Grillowane pieczarki z jajecznym farszem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Grillowane pieczarki na patyku
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5