grillowane pieczarki na szpadkach

Oceń przepis!

Pieczarki z grilla na szpadkach

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-06-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilograma pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • łyżka suszonych ziół prowansalskich
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • metalowe szpadki do szaszłyków

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz pieczarki, umieść je w misce.

2. Oliwę wymieszaj z przyprawami, zalej mieszanką pieczarki i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

3. Zamarynowane pieczarki ponabijaj na szpadki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż szpadki na ruszcie.

5. Grilluj pieczarki przez około 10 minut do zarumienienia, od czasu do czasu obracając szpadki.

6. Grillowane pieczarki podawaj w towarzystwie grillowanych warzyw.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu