Grillowane pieczarki faszerowane pesto

Oceń przepis!

Pieczarki z grilla nadziewane pesto

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-08-17 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 12 dużych pieczarek
  • 1/4 szklanki oliwy
  • pesto: 2 szklanki świeżych liści bazylii
  • pół szklanki startego parmezanu
  • 3/4 szklanki oliwy
  • 1 łyżka migdałów
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:


1. Migdały sparz, obierz ze skórki.

2. Wszystkie składniki pesto zmiksuj na gładką masę, przypraw.

3. Pieczarki umyj, osusz, nóżki odrzuć.

4. Oliwę wlej do miseczki, zanurz w niej po kolei grzyby.

5. Rozpal grill ogrodowy. Kapelusze układaj na grillu spodem do rusztu, piecz, aż brzegi się przyrumienią, odwróć, nałóż pesto, grilluj na złoty kolor.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu