Grillowane pieczarki z pietruszką i czosnkiem

Oceń przepis!

Pieczarki z grilla z pietruszką i czosnkiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 dużych pieczarek
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pietruszki posiekanej
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Oczyść pieczarki i usuń nóżki.

2. Posmaruj grzyby mieszanką oliwy, soku z cytryny i wyciśniętego czosnku, przypraw solą i pieprzem.

3. Przygotuj grill ogrodowy, nasmaruj ruszt tłuszczem, ułóż pieczarki na ruszcie blaszkami do góry.

4. Grilluj grzyby 3-4 minuty z obu stron.

5. Zdejmij pieczarki z rusztu, pokrój i posyp posiekaną pietruszką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu