Grillowane pieczarki

Oceń przepis!

Pieczarki z grilla z serem pleśniowym

Ilość Porcji: 3

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: tanie

2012-02-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek
  • ser pleśniowy
  • pomidor
  • 4 ząbki czosnku
  • rozmaryn
  • cebula
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyki oliwy
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i obierz pieczarki, odetnij nóżki.

2. Czosnek pokrój w piórka.

3. W pieczarki powbijaj czosnek i listki rozmarynu.

4. Pomidora i cebulę pokrój w plastry, oliwę wymieszaj z octem.

5. Przygotuj grill ogrodowy, układaj na ruszcie pieczarki, pomidora i cebulę, posmaruj je mieszanką oliwną i grilluj ok. 5 minut z każdej strony.

6. Posyp warzywa rozkruszonym serem, dopraw solą i pieprzem i zapiekaj jeszcze chwilę, aż ser się rozpuści.

7. Przed podaniem posyp danie posiekaną pietruszką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu