Pieczony-leszcz

Oceń przepis!

Pieczony leszcz z grilla

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-09-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 małe leszcze morskie oczyszczone i wypatroszone
  • 2 plastry cytryny
  • 2 liście laurowe
  • sól i pieprz
  • Zalewa:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pół łyżki oregano
  • pół łyżki majeranku

Przygotowanie:


1. Umyj ryby, osusz je. Do środka każdej ryby włóż liść laurowy i plaster cytryny. Przypraw wnętrze solą i pieprzem.

2. Następnie w małej misce zmieszaj składniki zalewy, pokryj ryby obficie częścią zalewy.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, nasmaruj ruszt olejem, ułóż na nim leszcze. Grilluj  przez około 20 – 30minut obracając i smarując pozostałą częścią zalewy.

4.Ułóż rybę na talerzu, udekoruj świeżymi listkami pietruszki i kawałkami cytryny.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz

Inne przepisy z tej kategorii:





Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu