Grillowany łosoś z grilla

Oceń przepis!

Pieczony łosoś na grillu

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-01-23 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 600 g łososia
  • 6 łyżek soku ze świeżej cytryny
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 papryka chili
  • 3 łyżki masła śmietankowego
  • sól

Przygotowanie:


1. Pokrój łososia na porcje. Paprykę chili oczyszczoną z ziaren oraz koperek drobno posiekaj.

2. Sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, oliwę, paprykę chili oraz koperek połącz ze sobą najlepiej w niemetalowym naczyniu tworząc marynatę. Dodaj sól do smaku.

3. Do marynaty włóż kawałki łososia. Całość przykryj folią spożywcza i odstaw do lodówki na 2 godziny.

4. Zamarynowane kawałki łososia osusz papierowym ręcznikiem.

5. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

6. Ułóż kawałki ryby na ruszcie i grilluj po 6 minut z każdej strony, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu