Grillowane roladki z kurczaka i boczku

Oceń przepis!

Pijany kurczak opasany boczkiem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut (+ 2 godziny chłodzenia)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1/2 kg filetu z kurczaka
  • 6 cienkich plasterków boczku wędzonego
  • 8 pieczarek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • kieliszek białego wina
  • 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim
  • sok z 1/2 cytryny
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek oliwy

Przygotowanie:


1. Rozkrój mięso  na pojedyncze, dość duże kotleciki.

2. Wino wymieszaj z posiekanym czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Marynatą zalej mięso, przykryj i wstaw na 2 godz. do lodówki.

3. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Pieczarki oczyść i również pokrój w plastry. Każdy kawałek mięsa oprósz rozmarynem, układaj po plasterku pieczarki i kawałku cebuli.

4. Zroluj, owiń plasterkiem boczku, zepnij wykałaczką.

5. Rozpal grill ogrodowy i piecz ok. 25 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu