Grillowana kaszanka na ostro

Oceń przepis!

Pikantna kaszanka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 1/2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-23 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 kaszanek
  • 1 1/2 szklanki keczupu pikantnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sól

Przygotowanie:


1. Wymieszaj ze sobą keczup, wyciśnięty czosnek, miód, sos sojowy, chili, imbir, dopraw solą do smaku.

2. Umyj i osusz kaszanki, ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach, ułóż w niskim naczyniu i obficie wysmaruj glazurą. Odstaw na minimum 30 minut.

3. Rozgrzej grill ogrodowy. Osącz kaszanki i ułóż je na ruszcie. Grilluj przez około 20 minut na tackach lub podziurawionej folii, co jakiś czas obracając i smarując pozostałą glazurą.

4. Przed podaniem możesz pokroić kaszankę w plastry.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu