marynata miętowo-pomarańczowa

Oceń przepis!

Pikantna marynata pomarańczowo-miętowa

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-16 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół szklanki białego wina wytrawnego
  • 1 pomarańcza
  • garść liści mięty
  • 2 łyżki
  • łyżka miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka mielonego kminku
  • szczypta cynamonu
  • 4-5cm imbiru
  • pół łyżeczki chili
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz pomarańczę, zetrzyj łyżkę skórki, wyciśnij pół szklanki soku.

2. Obierz imbir i zetrzyj na tarce, wyciśnij i odlej łyżkę soku.

3. Umyj miętę i drobno posiekaj, czosnek drobno pokrój.

4. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Używaj do mięs z grilla.

 

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu