
Oceń przepis!
Pikantne polędwiczki z grilla z pastą pepperoni
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut (+ marynowanie)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 4 polędwiczki wieprzowe
- 5 papryczek pepperoni
- 2 pęczki dymki
- 1 cebula
- 4cm kawałek imbiru
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżeczki tymianku
- 5 ziaren ziela angielskiego
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- szczypta cynamonu
- 4 łyżki octu winnego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki oleju
- łyżka soli
- pół łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
1. Umyj i osusz papryczki, odetnij ogonki, usuń połowę pestek, pokrój.
2. Białą i zieloną część dymek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę.
3. Imbir obierz i pokrój w kostkę.
4. Wszystkie składniki pasty dokładnie zmiksuj w blenderze na gładką masę.
5. Umyj i osusz polędwiczki, ponakłuwaj je ostrym nożem ze wszystkich stron.
6. W nakłucia ponakładaj pastę pepperoni, a następnie posmaruj nią całe polędwiczki. Odstaw do lodówki na 12h.
7. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż polędwiczki na ruszcie. Grilluj pod zamkniętą pokrywą przez 6 minut z każdej strony.
8. Po zdjęciu z rusztu odczekaj 5 minut, po czym pokrój polędwiczki w plastry. Podawaj z pieczywem i sałatkami lub grillowanymi warzywami.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Grillowane polędwiczki chili
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Miodowa polędwica z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 5 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Polędwiczki wieprzowe w cukinii z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 min
Trudność: -
Średnia ocen: / 5