pikantne polędwiczki wieprzowe z grilla

Oceń przepis!

Pikantne polędwiczki z grilla z pastą pepperoni

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-06-04 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 polędwiczki wieprzowe
  • 5 papryczek pepperoni
  • 2 pęczki dymki
  • 1 cebula
  • 4cm kawałek imbiru
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • szczypta cynamonu
  • 4 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka soli
  • pół łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz papryczki, odetnij ogonki, usuń połowę pestek, pokrój.

2. Białą i zieloną część dymek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę.

3. Imbir obierz i pokrój w kostkę.

4. Wszystkie składniki pasty dokładnie zmiksuj w blenderze na gładką masę.

5. Umyj i osusz polędwiczki, ponakłuwaj je ostrym nożem ze wszystkich stron.

6. W nakłucia ponakładaj pastę pepperoni, a następnie posmaruj nią całe polędwiczki. Odstaw do lodówki na 12h.

7. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż polędwiczki na ruszcie. Grilluj pod zamkniętą pokrywą przez 6 minut z każdej strony.

8. Po zdjęciu z rusztu odczekaj 5 minut, po czym pokrój polędwiczki w plastry. Podawaj z pieczywem i sałatkami lub grillowanymi warzywami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu