Grillowane skrzydełka na ostro

Oceń przepis!

Pikantne skrzydełka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-01-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 16 skrzydełek
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 4 łyżki stołowe świeżego soku z limonki
  • 5 ząbków czosnku obranych i posiekanych na miazgę
  • 2 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki papryki chili
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:


1. Umyj skrzydełka pod zimną bieżącą wodą, a następnie osusz je papierowym ręcznikiem.

2. Połącz ze sobą wszystkie pozostałe składniki w naczyniu lub zamykanym foliowym worku.

3. Następnie umieść skrzydełka w marynacie i wymieszaj je dokładnie, tak aby całe były pokryte. Przykryj naczynie lub zamknij foliowy worek, uprzednio wyciskając z niego powietrze i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.

5. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

6. Ułóż skrzydełka na wcześniej naoliwionym ruszcie i grilluj ok. 10-15 minut lub do momenty aż stwierdzisz, że mięso jest już zrobione. Aby sprawdzić czy mięso jest gotowe, natnij skrzydełko w najgrubszym miejscu. Mięso powinno mieć biały kolor.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu