stek wołowy z grilla

Oceń przepis!

Pikantne steki wołowe z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-06-07 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki wołowe
  • pół szklanki sosu chili
  • 6 łyżek keczupu
  • 6 łyżek octu jabłkowego
  • 4 łyżki cukru
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka musztardy
  • łyżka suszonego oregano
  • łyżeczka płatków chili
  • po pół łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz steki, lekko je rozbij.

2. Wymieszaj sos chili z keczupem, octem, cukrem, sokiem z cytryny, sosem sojowym i musztardą.

3. Przygotowaną marynatą zalej steki i odstaw je do lodówki na 8 godzin.

4. Przygotuj mieszankę przypraw z oregano, płatków chili, soli i pieprzu.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz mięso z marynaty i ułóż na ruszcie, posyp mieszanką przypraw i grilluj 4 minuty.

6. Obróć steki, przypraw i grilluj kolejne 4 minuty.

7. Grillowane steki podawaj z pieczywem i sałatkami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu