Pikantny grillowany boczek

Oceń przepis!

Pikantny boczek z grilla

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 12 godzin)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram surowego boczku
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki cukru
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 10 suszonych śliwek
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz i mielone chili - według uznania

Przygotowanie:


1. Umyj boczek, usuń skórę i pokrój na plastry.

2. Drobno posiekaj śliwki, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.

3. Przygotowanym sosem zalej mięso i odstaw do lodówki na min. 12 godzin.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, wyjmij boczek i grilluj smarując sosem do czasu, aż powstanie ciemna glazura.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu