Grillowana golonka piwna

Oceń przepis!

Piwna golonka z grilla

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 1, 5 godziny

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 niewielkie golonki
  • bulion wołowy
  • 4 ząbki czosnku
  • bazylia
  • słodka papryka
  • sól i pieprz
  • ciemne piwo

Przygotowanie:


1. Umyj golonki i podgotuj do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem bulionu wołowego (ok. 1 godziny).

2. Po wyjęciu lekko ostudź mięso i ponacinaj je tworząc niewielkie kieszonki.

3. W otworach umieść pokrojony z plasterki czosnek, natrzyj mięso przyprawami.

4. Pozostaw golonki w temperaturze pokojowej przez pół godziny, przygotuj grill ogrodowy.

5. Piecz golonki na tacce do grillowania przez około 1 godzinę, często obracając i polewając piwem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu