Grillowane polędwiczki wieprzowe

Oceń przepis!

Polędwica wieprzowa z grilla z kolendrą i koprem

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 5 minut (marynowanie 1-2 godz.)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-02 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • kilogram polędwicy wieprzowej
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczka soli
  • łyżka zmielonych nasion kolendry
  • pół łyżeczki mielonego kopru włoskiego
  • szczypta mielonego chili
  • pół łyżeczki tymianku

Przygotowanie:


1. Wymieszaj kolendrę, koper, sól, chili i tymianek.

2. Umyte i osuszone mięso nasmaruj oliwą i natrzyj mieszanką przypraw, owiń w folię aluminiową i włóż do lodówki na 1-2 godziny.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

4. Wyjmij mięso z folii i połóż na ruszcie z daleka od żaru.

5. Grilluj pod przykryciem 10 minut, przewróć i grilluj kolejne 10-15 minut.

6. Po zdjęciu polędwicy z rusztu przykryj ją i odczekaj 10 minut zanim ją pokroisz.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu