grillowana polędwica wołowa

Oceń przepis!

Polędwica wołowa z grilla

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-29 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1
  • 2kg polędwicy wołowej
  • 24 ząbki czosnku
  • pół litra calvadosu
  • 6 łyżek musztardy francuskiej
  • 6 łyżeczek cukru brązowego
  • 6 łyżeczek grubo mielonego pieprzu zielonego

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz polędwicę, ponadziewaj ją obranymi wcześniej ząbkami czosnku używając szpikulca lub wąskiego długiego noża.

2. Umieść mięso w naczyniu i zalej calvadosem, przykryj i odstaw do lodówki na 12 godzin.

3. Osącz polędwicę, nasmaruj ją musztardą i obtocz w panierce z cukru i pieprzu.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż polędwicę na najniższym poziomie rusztu i grilluj przez 10 minut z każdej strony.

5. Podawaj plastry polędwicy w towarzystwie sałatek i czerwonego wina.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu