Grillowana polędwiczka w cukinii

Oceń przepis!

Polędwiczki wieprzowe w cukinii z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • cukinia (o długości polędwiczki)
  • 3 plastry sera żółtego
  • 6 gałązek natki pietruszki
  • 2 łyżki przyprawa do mięsa wieprzowego
  • oliwa do wysmarowania foli
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Polędwiczkę umyj i osusz. Następnie wcieraj w nią przyprawę do mięsa wieprzowego, sól i pieprz. Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso z każdej strony- odłóż do wystygnięcia.

2. Rozetnij polędwiczkę wzdłuż, ale nie do końca. W miejsce rozcięcia włóż ser zwinięty w rulonik i gałązki natki.

3. Cukinię umyj i wytrzyj papierem kuchennym. Wydrąż środek za pomocą długiego noża, następnie delikatnie posól ją wewnątrz. W otwór cukinii włóż nafaszerowaną polędwiczkę.

4. Na wysmarowaną oliwą folię przełóż mięso i zawiń dość szczelnie

5. Przygotuj grill ogrodowy, rozgrzej ruszt i grilluj ok. 30 minut. Po Upieczeniu odwiń folię i pokrój w plasterki.




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu