Pomarańczowe szaszłyki z grilla

Oceń przepis!

Pomarańczowe szaszłyki z indyka

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut ( 2 godziny marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • ½ kg mięsa z piersi indyka
  • 2 pomarańcze
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta imbiru
  • 1 mała cebula
  • 1 czerwona papryka
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj filet z indyka i pokrój na małe kawałki. Następnie natrzyj je imbirem, solą i pieprzem.

2. Pół cebuli pokrój w talarki, dodaj do mięsa.

3. Umyj i pokrój w niewielkie kawałki paprykę oraz dodaj do mieszanki.

4. Wyciśnij sok z pomarańczy, a następnie wymieszaj go z olejem i wlej do reszty składników.

5. Całość odstaw na co najmniej 2 godziny.

6. Rozgrzej grill ogrodowy. Tuż przed grillowaniem nadziej na patyczki do szaszłyków kawałki mięsa, cebulę i paprykę. Nie wylewaj sosu.

7. Połóż przygotowane szaszłyki na grill na kilka, kilkanaście minut pilnując, by się upiekły równomiernie z każdej strony. Polej je sosem z marynaty.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu