pomidorowe żeberka grillowane

Oceń przepis!

Pomidorowe żeberka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-22 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 1/2 kg żeberek
  • 6 dojrzałych pomidorów
  • 100ml octu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki cukru
  • mała cebula
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżeczka mielonego chili
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:


1. Sparz pomidory, obierz je ze skóry, zmiksuj blenderem.

2. Do pomidorów dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj.

3. Umyj i osusz żeberka, podziel je na porcje.

4. Zalej mięso marynatą i odstaw do lodówki na minimum 6 godzin.

5. Osącz żeberka i zawiń w folię aluminiową, piecz w piekarniku w temperaturze 190˚ przez godzinę. Marynatę przelej do rondelka i zredukuj mieszając aż zgęstnieje.

6. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż żeberka na ruszcie, grilluj przez około 45 minut smarując sosem.

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu