pomidorowe żeberka grillowane

Oceń przepis!

Pomidorowe żeberka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-22 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 1/2 kg żeberek
  • 6 dojrzałych pomidorów
  • 100ml octu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki cukru
  • mała cebula
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżeczka mielonego chili
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:


1. Sparz pomidory, obierz je ze skóry, zmiksuj blenderem.

2. Do pomidorów dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj.

3. Umyj i osusz żeberka, podziel je na porcje.

4. Zalej mięso marynatą i odstaw do lodówki na minimum 6 godzin.

5. Osącz żeberka i zawiń w folię aluminiową, piecz w piekarniku w temperaturze 190˚ przez godzinę. Marynatę przelej do rondelka i zredukuj mieszając aż zgęstnieje.

6. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż żeberka na ruszcie, grilluj przez około 45 minut smarując sosem.

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu