Pyszna potrawa z grillowanych krewetek

Oceń przepis!

Grillowane krewetki z kaszą i papryką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 50 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-08-30 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 500 g surowych krewetek królewskich w skorupkach
  • 200 g kaszy perłowej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 0.5 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki octu z białego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz i sól
  • olej do smarowania

Przygotowanie:


1. Opłucz i osusz krewetki pod bieżącą zimną wodą a papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój na drobną kostkę. Obierz czosnek i również drobno go posiekaj.

2. Rozgrzej w garnku oliwę i lekko podsmaż na niej czosnek. Dodaj kaszę i paprykę, zalej bulionem, zagotuj i gotuj przez 15 minut na małym ogniu a następnie odstaw garnek na 15 minut aby kasza doszła całkiem.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, posmaruj krewetki oliwą i ułóż na gorącym ruszcie lub w miseczce.

4. Grilluj w średniej temperaturze po 5 minut z obu stron aż skorupki zrobią się czerwone.. Na końcu dopraw pieprzem i solą.

5. Lekko przestudzoną kaszę z papryką dopraw solą i pieprzem oraz natką pietruszki i octem, a na wierzchu ułóż krewetki.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu