Przyprawa meksykańska do potraw z grilla

Oceń przepis!

Przyprawa meksykańska do dań z grilla

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 5 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-16 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3 łyżki granulowanego czosnku
  • 3 łyżki mielonego chili
  • 4 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

Przygotowanie:


1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Najlepszy do tego celu jest ceramiczny moździerz.

2. Przechowuj w szczelnie zamykanym naczyniu.

3. Przyprawa jest idealna do każdego rodzaju mięsa oraz ryb z grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu