grillowany pstrąg faszerowany

Oceń przepis!

Pstrąg faszerowany z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 sprawionych pstrągów
  • 8 fenkułów - bulw kopru włoskiego
  • dwa pęczki koperku
  • pół kostki masła
  • 4 pomarańcze
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyte i oprawione pstrągi przypraw solą i pieprzem.

2. Z fenkułów usuń nać, listki i plamki, umyj bulwy i pokrój je na półplasterki.

3. Podsmaż fenkuły na rozgrzanym w rondelku maśle, przypraw solą i pieprzem.

4. Obierz pomarańcze ze skórki, a następnie z błonek. Zbierz do miseczki wyciekający przy tym sok.

5. Miąższ i sok z pomarańczy oraz posiekany koperek dodaj do fenkułów, wymieszaj.

6. Nafaszeruj każdego pstrąga, po czym zawiń go w folię aluminiową.

7. Na rozgrzany grill ogrodowy kładź ryby w folii, grilluj przez pół godziny co jakiś czas przewracając.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu