Pstrąg z grilla z nadzieniem orzechowym

Oceń przepis!

Pstrąg grillowany z farszem orzechowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 25 minut (30 minut marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 sprawione pstrągi
  • 2 cytryny
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 5 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki posiekanych orzechów
  • 6–8 łyżek oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Cytryny umyj i osusz. Obierz cienko skórkę i pokrój w paseczki. Wyciśnij sok. Olej wymieszaj z sokiem cytrynowym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.

2. Ryby opłucz, osusz, posmaruj w środku i na zewnątrz marynatą. Odstaw pod przykryciem do lodówki na pół godziny.

3. Pieczarki i cebulę posiekaj, podsmaż na łyżce masła. Odstaw do ostudzenia, a następnie wymieszaj ze startym żółtym serem, 3 łyżkami natki pietruszki, orzechami oraz tartą bułką.

4. Wysmaruj masłem cztery duże kawałki pergaminu. Ryby ułóż na środku pergaminu, nadziej farszem, posyp czerwonym pieprzem, skórką cytrynową i resztą natki. Pakieciki szczelnie zawiń.

5. Rozpal grill ogrodowy i ułóż ryby na ruszcie. Piecz nad żarzącymi się węglami przez około 15–20 minut.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu