Grillowany pstrąg nadziewany papryką

Oceń przepis!

Pstrąg z grilla faszerowany papryką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-16 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • 2 duże czerwone papryki
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyte i osuszone pstrągi natrzyj solą i pieprzem, skrop olejem i odstaw do lodówki na około 5 godzin.

2. Paprykę i cebulę posiekaj w kostkę, usmaż na oleju, dopraw i ostudź.

3. Nafaszeruj pstrągi papryką z cebulą, każdą rybę umieść na kawałku folii aluminiowej, posyp przyprawą i zawiń.

4. Rozpal grill ogrodowy, piecz ryby przez około 12minut z każdej strony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu