Grillowany pstrąg z masłem szałwiowo-migdałowym

Oceń przepis!

Pstrąg z grilla z masłem migdałowo-szałwiowym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 oprawione pstrągi
  • garść płatków migdałowych
  • 4 łyżki masła
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 8 listków bazylii
  • 6 listków szałwii
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj ryby pod zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami.

2. Posiekaj czosnek, w moździerzu rozetrzyj go z 1/4 łyżeczki soli, 7-8 płatkami migdałów, i szałwią.

3. Wyjmij mieszankę z moździerza i dodaj do niej 3 łyżki masła, wymieszaj.

4. Ryby przypraw solą i pieprzem, do ich środka nakładaj niewielką ilość masła i po 2 liski bazylii.

5. Każdego pstrąga zawiń w plasterki boczku bez skóry, a następnie w folię aluminiową.

6. Rozgrzej grill ogrodowy i ułóż na ruszcie zawinięte w folię ryby.

7. Piecz 5-6 minut z każdej strony, a następnie wyciągnij rybę z folii i piecz jeszcze przez ok. 4 minuty polewając zebranym w folii płynem.

8. Pozostałe migdały upraż na suchej patelni.

9. Podawaj pstrąga posypanego migdałami i polanego roztopionym masłem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu