Grillowany pstrąg faszerowany ryżem i morelami

Oceń przepis!

Pstrąg z grilla z morelami i ryżem

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-17 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 sprawione pstrągi
  • 10 dag ryżu
  • czerwona cebula
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki posiekanych suszonych moreli
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta kurkumy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj ryby, osusz, przypraw solą i pieprzem, odstaw do lodówki.

2. Ugotuj ryż w wodzie z dodatkiem kurkumy.

3. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, dodaj pozostałe składniki i ryż, smaż 2-3 minuty mieszając. Ostudź.

4. Wnętrze ryb napełnij farszem z ryżu i zepnij wykałaczkami namoczonymi w wodzie.

5. Przygotuj grill ogrodowy, piecz rybę przez ok. 10 minut z każdej strony.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu