Grillowane plastry ananasa

Oceń przepis!

Rumowy ananas z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-09 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 ananas
  • 3 łyżki rumu
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka imbiru
  • 4 łyżki masła

Przygotowanie:


1. Pokrój obranego ze skóry ananasa w plastry grubości 2-3cm i usuń środek.

2. Rozpuść masło, dodaj pozostałe składniki i mieszaj tak długo, aż cukier się rozpuści, a powstałą zalewą posmaruj plastry ananasa.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury i grilluj ananasa ok. 4 minuty z każdej strony. Podawaj plastry polane pozostałą polewą rumową.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu