Grillowany rumsztyk wołowy

Oceń przepis!

Rumsztyk z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: łatwe

2012-03-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 steki z części krzyżowej wołowiny grubości 2
  • 5cm (po ok. 400g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz steki.

2. Wymieszaj oliwę z przeciętym przez praskę czosnkiem.

3. Nasmaruj mięso oliwą z czosnkiem z obu stron, przypraw solą i pieprzem.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, nasmaruj ruszt olejem.

5. Połóż steki na rozgrzany ruszt. Grilluj 7-8 minut z każdej strony.

6. Po zdjęciu z rusztu przykryj mięso i odczekaj 5 minut zanim je pokroisz.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu