Sałatka "Colesław" do potraw z grilla

Oceń przepis!

Sałatka „Colesław” ze słonecznikiem

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • główka kapusty białej
  • 4 marchewki
  • 1 papryka zielona
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Wymieszaj jogurt z majonezem, dopraw do smaku i schowaj do lodówki.

2. Usuń z kapusty głąb, posiekaj ją, umyj i odsącz.

3. Marchew obierz i zetrzyj na tarce, paprykę pokrój na cienkie paski.

4. Wymieszaj warzywa, lekko oprósz solą i odstaw na 10 minut.

5. Polej warzywa sosem, wymieszaj i schłódź.

6. Przed podaniem posyp słonecznikiem uprażonym na złoty kolor na suchej patelni.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu