Grecka sałatka z fetą

Oceń przepis!

Sałatka grecka

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: łatwe

2012-02-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • główka sałaty rzymskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • pęczek dymki
  • cytryna
  • 1 pomidor
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • garść oliwek
  • 20dag sera typu feta
  • szczypta chili
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Liście sałaty umyj pod bieżącą wodą, dokładnie odsącz i pokrój na poprzeczne paski grubości ok. 2cm.

2. Ząbek czosnku drobno posiekaj, drugi przetnij na pół i natrzyj nim miskę przygotowaną do sałatki.

3. Umieść posiekany czosnek i sałatę w misce, dodaj pokrojonego pomidora, pokruszony ser, pokrojone w talarki oliwki i drobno posiekane dymki. Całość delikatnie wymieszaj.

4. W osobnym naczyniu wymieszaj sok z cytryny, oliwę, sól, pieprz i chili oraz drobno posiekany koperek.

5. Zalej sałatkę przygotowanym sosem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu