sałatka do grilla

Oceń przepis!

Sałatka nicejska

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 25 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 30 dag fasolki szparagowej
  • pół kilo pomidorów
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 4 jajka
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 10 filecików anchois
  • 10dag oliwek czarnych
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżka ziół prowansalskich
  • sól i pieprz
  • listki bazylii

Przygotowanie:


1. Umyj fasolkę, poodcinaj końcówki, pokrój na połówki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (ok. 15 minut).

2. Ugotuj jajka na twardo, wystudź je i pokrój.

3. Pokrój w kostkę ziemniaki i pomidory, odsącz tuńczyka z oleju.

4. Na talerzu rozłóż fasolkę z ziemniakami, na to wyłóż tuńczyka i pozostałe składniki.

5. Wymieszaj ocet z solą i pieprzem stopniowo dodając oliwę. Dodaj zioła prowansalskie, zalej sałatkę sosem i udekoruj bazylią.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu