Tajska sałatka z wołowiną z grilla

Oceń przepis!

Sałatka tajska z grillowaną wołowiną

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-12 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • marynata:
  • 2/3 szklanki sosu vinegrette (przepis znajdziesz w dziale "sosy")
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • sól i pieprz
  • pół kilko wołowiny
  • garść liści świeżej mięty
  • garść liści bazylii
  • 3 cebule czerwone
  • 2 papryczki chilli
  • 3 ogórki gruntowe
  • 2 duże pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 1/2 łyżki sosu rybnego lub sojowego
  • 5 łyżek soku z limonki

Przygotowanie:


1. Mięso umyj i osusz. Wymieszaj vinegrette z musztardą, zalej mięso i odstaw na 1-2 godziny.

2. Pokrój drobno papryczkę chilli i czosnek, wymieszaj z sosem rybnym, sokiem z limonki i wymieszaj.

3. Pokrój pomidory, cebulę i ogórki, delikatnie posól i wymieszaj.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj mięso 4-5 minut z każdej strony.

5. Zdejmij wołowinę z rusztu, odczekaj chwilę i pokrój mięso w cienkie plastry.

6. Wymieszaj warzywa z sosem, dodaj mięso i posiekane listki mięty i bazylii.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu