sałatka z papryki z grilla

Oceń przepis!

Sałatka z grillowanej papryki

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-03-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • łyżka oliwy
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj papryki, przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do średniej temperatury.

2. Grilluj papryki przez ok. 15 minut aż nie ściemnieją, często obracając.

3. Zdejmij papryki z rusztu, przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na minimum 2 godziny.

4. Obierz papryki ze skórki zbierając sok do miseczki, usuń nasiona, pokrój w kosteczkę.

5. Wymieszaj w misce paprykę z zebranym sokiem, oliwą, cukrem, octem, solą, pieprzem i mieloną papryką.

6. Podawaj jako dodatek do grillowanych mięs i ryb.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu