Sałatka z grillowanej papryki i bakłażana

Oceń przepis!

Sałatka z grillowanych warzyw

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-08-23 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 bakłażan
  • 1 gałązka bazylii
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • świeżo mielony pieprz czarny
  • zioła do dekoracji

Przygotowanie:


1. Strąki papryki opiecz w całości na grillu, ze wszystkich stron. Ściągnij z grilla i usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w duże kwadraty. Bakłażana dokładnie umyj i oczyść, pokrój w duże plastry, opiecz na grillu podobnie jak paprykę. Bazylię opłucz, osusz, a następnie drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą.

2. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Na talerzykach ułóż kolejno plasterki papryki, bakłażana i czosnku. Posyp do smaku solą i pieprzem.

3. Udekoruj ziołami a następnie skrop oliwą wymieszaną z bazylią. Sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu