
Oceń przepis!
Sałatka z grillowanym kurczakiem, szparagami i fetą
Ilość Porcji: 2
Czas przyrządzania: 25 min
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- mix sałat
- pierś z kurczaka
- pomidor
- kawałek fety
- pół pęczka szparagów
- jogurt naturalny lub oliwa
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- tymianek
- mielona papryka
- czosnek granulowany
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz, osusz i posyp z obu stron przyprawami. Zawiń w folię.
2. Rozgrzej grill ogrodowy i piecz mięso przez 20 minut.
3. Sałaty umyj i zostaw na durszlaku, aby nadmiar wody odciekł.
4. Ze szparagów odłam zdrewniałe końcówki i gotuj kilka minut w wodzie. Pokrój w mniejsze kawałki.
5. Pomidora umyj i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj warzywa, dodaj upieczone i pokrojone w mniejsze kawałki mięso, posyp pokruszonym serem feta.
6. Przed podaniem polej oliwą lub jogurtem wymieszanym z pieprzem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Sałatka gryros z grillowaną piersią kurczaka
Szaszłyki z kurczaka w pesto z zielonej grillowanej papryki
Burgery z grillowanym kurczakiem i awokado
Miodowo-musztardowe filety z kurczaka z grilla
Grillowana pierś kurczaka po włosku z rukolą
Grillowane piersi z kurczaka z tymiankiem, limonką i miodem
Szaszłyki z piersi kurczaka z tymiankiem i szafranem
Polecane przepisy z grilla:
Grillowane piersi kurczaka na ostro
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 2 godziny)
Trudność: łatwe
Średnia ocen: / 5
Grillowana pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i fetą
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: średnio trudne
Średnia ocen: / 5
Grillowana pierś kurczaka w korzennej marynacie
Ilość Porcji: 1
Czas przyrządzania: 5 minut (marynowanie 30 minut)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5