Grillowany kurczak w pysznej sałatce ze szparagami

Oceń przepis!

Sałatka z grillowanym kurczakiem, szparagami i fetą

Ilość Porcji: 2

Czas przyrządzania: 25 min

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • mix sałat
  • pierś z kurczaka
  • pomidor
  • kawałek fety
  • pół pęczka szparagów
  • jogurt naturalny lub oliwa
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • mielona papryka
  • czosnek granulowany

Przygotowanie:


1. Mięso opłucz, osusz i posyp z obu stron przyprawami. Zawiń w folię.

2. Rozgrzej grill ogrodowy i piecz mięso przez 20 minut.

3. Sałaty umyj i zostaw na durszlaku, aby nadmiar wody odciekł.

4. Ze szparagów odłam zdrewniałe końcówki i gotuj kilka minut w wodzie. Pokrój w mniejsze kawałki.

5. Pomidora umyj i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj warzywa, dodaj upieczone i pokrojone w mniejsze kawałki mięso, posyp pokruszonym serem feta.

6. Przed podaniem polej oliwą lub jogurtem wymieszanym z pieprzem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu