Sałatka z grillowaną brzoskwinią

Oceń przepis!

Sałatka z pieczonymi brzoskwiniami i serem feta

Ilość Porcji: 1-2

Czas przyrządzania: ok. 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-07-20 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 dojrzałe brzoskwinie
  • pokrojone w ćwiartki
  • sok z 1/2 cytryny
  • miodowy sos winegret
  • 1 łyżka drobno posiekanej mięty
  • 50g sera feta pokrojonego w kosteczkę
  • 1/4 czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plasterki
  • garść mieszanej sałaty
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:


1. Pokrój w ćwiartki brzoskwinie i pokrop z sosem z cytryny.

2. Rozgrzej grill ogrodowy i piecz na aluminiowej tatce przez 2-3 minuty.

3. Przygotuj miodowy sos winegret zgodnie z przepisem, wymieszaj go z miętą. Cebulę posyp solą, aby zmiękła.

4. Do salaterki włóż poszarpane liście sałaty, posyp delikatnie solą, dodaj cebulę, fetę oraz brzoskwinie.

5. Polej sosem, posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu