
Oceń przepis!
Sałatka z pieczonymi brzoskwiniami i serem feta
Ilość Porcji: 1-2
Czas przyrządzania: ok. 10 minut
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 2 dojrzałe brzoskwinie
- pokrojone w ćwiartki
- sok z 1/2 cytryny
- miodowy sos winegret
- 1 łyżka drobno posiekanej mięty
- 50g sera feta pokrojonego w kosteczkę
- 1/4 czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plasterki
- garść mieszanej sałaty
- sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
1. Pokrój w ćwiartki brzoskwinie i pokrop z sosem z cytryny.
2. Rozgrzej grill ogrodowy i piecz na aluminiowej tatce przez 2-3 minuty.
3. Przygotuj miodowy sos winegret zgodnie z przepisem, wymieszaj go z miętą. Cebulę posyp solą, aby zmiękła.
4. Do salaterki włóż poszarpane liście sałaty, posyp delikatnie solą, dodaj cebulę, fetę oraz brzoskwinie.
5. Polej sosem, posyp świeżo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Sałatka wiosenna
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Sałatka z czerwonych ziemniaków i czerwonej cebuli
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut (marynowanie 2 godziny)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Sałatka z grillowanego bakłażana i pomidora
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5