Salsa ze świeżych pomidorów

Oceń przepis!

Salsa pomidorowa

Ilość Porcji: 8

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 duże pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki stołowe natki pietruszki
  • papryczka chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z limonki
  • sos tabasco
  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:


1. Pomidory sparz, obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę.

2. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj lub przepuść przez praskę.

3. Natkę posiekaj, z papryczki usuń gniazdo nasienne i drobno posiekaj.

4. Wyciśnij sok z połowy limonki, połącz wszystkie składniki, przykryj i schłódź w lodówce przez min. 15 minut.

 

Salsa doskonale pasuje do mięsa z grilla oraz ryb.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu