Słodkie szaszlyki z kurczaka i ananasa

Oceń przepis!

Słodkie szaszłyki z ananasa i kurczaka

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-04-03 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilo piersi z kurczaka
  • puszka ananasów
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • pół łyżeczki przyprawy do piernika
  • sól

Przygotowanie:


1. Mięso pokrój na kawałki, posól.

2. Oliwę, pół szklanki zalewy z owoców i przyprawę do pierników wymieszaj.

3. Tak przygotowaną marynatą zalej kurczaka i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

4. Namocz patyczki do szaszłyków w wodzie (jeżeli używasz drewnianych), rozgrzej grill ogrodowy,

5. Owoce pokrój na kawałki, nadziewaj na patyki na przemian z kawałkami mięsa.

6. Grilluj około 15 minut często obracając i smarując marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu