udka z kurczaka słodko-ostre

Oceń przepis!

Słodko-ostre udka z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-04-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
  • 4 łyżki klonowego syropu
  • 4 łyżeczki francuskiej musztardy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz mięso.

2. Wymieszaj syrop z musztardą, solą i pieprzem.

3. Natrzyj mięso mieszanką i odstaw do lodówki na 4 godziny.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz udka z marynaty, ułóż je na ruszcie.

5. Grilluj mięso przez około 20 minut co jakiś czas obracając i smarując pozostałą marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu